Λέσχη Bowlers Ηρακλείου

Λέσχη Bowlers Ηρακλείου

IBC

ibc-logo

Η Λέσχη Bowler’s Ηρακλείου  αγγλιστί Iraklion Bowler’s Club ( I . B . C ) ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1986 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου με την υπ΄αριθμό 123/20-06-1986 απόφασή του και καταχωρήθηκε στα Μητρώα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου με Αριθμό Μητρώου 1024.

Είναι από τους αρχαιότερους συλλόγους bowling στην Ελλάδα λειτουργεί ανελλιπώς από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και από τα πρώτα μέλη της Ελληνικής ομοσπονδίας Bowling που ιδρύθηκε το 1985. Το 1990 αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σαν αθλητικό Σωματείο με την υπ΄αριθμό Γ. 35439/12-12-1990 απόφαση της και έλαβε τον Κωδικό αριθμό ΝΤ 06.

Από την ίδρυση του το Σωματείο και μέχρι το 1993 είχε έδρα το Candia Bowling στην περιοχή Θερίσου Ηρακλείου. Από το 1994 λόγω διαλύσεως του Candia Bowling φιλοξενήθηκε και είχε έδρα την αίθουσα Bowling του ξενοδοχείου Αφροδίτη στην περιοχή Γουβών 18 χλμ από την πόλη του Ηρακλείου και το 1999 φιλοξενήθηκε από την αίθουσα Bowling του ξενοδοχείου Candia Maris στην περιοχή Αμουδάρας Ηρακλείου και από τον Νοέμβριο του 2000 φιλοξενείται και έχει έδρα το Iraklion Bowling Center στην συμβολή των οδών Λ. Ικάρου 12 και Αντιστάσεως στο Ηράκλειο.

Έμβλημα του σωματείου είναι ο αθλητής σε θέση βολής πάνω από την Κρήτη με δύο κορύνες ,μία εμπρός του, πάνω από το νομό Χανίων και μία πίσω του, πάνω από το νομό Λασιθίου και τα χρώματα του είναι το κόκκινο και το μαύρο.

Το I.B.C. (όπως είναι γνωστότερο) όλα τα χρόνια από την ίδρυση το, σε όλες τις αίθουσες  Bowling που φιλοξενήθηκε, διοργάνωσε εσωτερικά πρωταθλήματα όπως ΑΤΟΜΙΚΟ-ΔΥΑΔΕΣ-ΤΡΙΑΔΕΣ-ΟΜΑΔΙΚΟ-ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ-6ΑΔΕΣ και RALLY ΚΡΗΤΗΣ (ειδική διοργάνωση του γύρου της Κρήτης με κορύνες) και συμμετείχε σε όλες τις Πανελλήνιες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Σήμερα ο σύλλογος αριθμεί περίπου 50 μέλη και 120 αθλητές και συμμετέχει σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα με ομάδα γυναικών, με ομάδα ανδρών, με ομάδες ανδρών και γυναικών στο Κύπελλο Ελλάδας και εκπροσωπείται από αθλητές του σε όλες τις ατομικές διοργανώσεις ανδρών , γυναικών , νέων , seniors και σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο με πλειάδα διακρίσεων μέχρι σήμερα.
Λειτουργεί ακαδημία συλλόγου για παιδιά από 8 ετών και πρωτολειτούργησε το 1988.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες των ετών 1994-2000 κατάφερε όχι μόνο να διατηρηθεί σαν αθλητικό Σωματείο με αθλητική και κοινωνική υπόσταση αλλά και να συμμετέχει όχι μόνο στις Πανελλήνιες διοργανώσεις σαν σύλλογος αλλά και πολλοί αθλητές του μεμονωμένα να παίρνουν μέρος σε ατομικές διοργανώσεις της Ομοσπονδίας εντός και εκτός Ελλάδος χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση.